No pots pagar el lloguer?

Has perdut ingressos arran la situació de confinament? Abans d’endeutar-te o deixar de cobrir necessitats bàsiques, deixa de pagar el lloguer.
Els col·lectius d’habitatge de tot l’estat hem preparat una resposta conjunta i coordinada. D’aquesta situació en sortirem com sabem que és possible: unides, organitzades i actuant pels nostres drets i per una vida digna.
La situació actual no pot ser més alarmant, i no només a nivells sanitaris, sinó també econòmics i socials.
Les mesures adoptades per l’executiu amb relació a l’estat d’alarma que es va decretar per la Covid-19 són marcadament anti-obreres (flexibilització dels ERTO) i que es limiten a la superfície (moratòria limitada de les hipoteques) ignorant allò bàsic: milers de famílies que viuen al dia, que sobreviuen amb treballs sense nòmina, que han estat acomiadades fraudulentament i en les cases no entra cap ingrés a causa del confinament, s’exposen a la impossibilitat de fer front al pagament del lloguer.
Els sectors més empobrits de la població, com llogateres, migrants, persones sense llar, treballadores domèstiques, precàries, han estat completament relegats i ignorats, com sempre.
Més de 200 col·lectius s’han unit en aquesta vaga de lloguers per exigir al Govern mesures que cobreixin els drets més bàsics durant el confinament. Les demandes són clares:
– Suspensió dels pagaments del lloguer i hipotecaris a l’habitatge habitual.
– Suspensió del pagament dels subministraments bàsics d’aigua, llum i gas.
– Posar els habitatges buits a disposició de les persones que no disposen d’un.
Adhereix-te a la vaga de lloguers estatal omplint aquest formulari.
Uneix-te al Comité de Vaga de Sant Andreu enviant un correu a nocobremnopaguemsta@riseup.net . Explica’ns el teu cas i si tens algun dubte. De seguida en posarem en contacte amb tu i començaràs a formar part del Comité de Vaga de Sant Andreu.
Finalment, si pots donar suport comunicatiu a la vaga, t’agrairíem que et facis un vídeo-selfie explicant la teva situació i difonguis per les teves xarxes socials (Facebook, Twitter, Instagram, WhatsApp, Telegram…), amb l’etiqueta #HuelgaAlquileres.
Escampa la veu entre totes les teves conegudes: que totes les llogateres coneguin aquesta lluita!
Recorda que no estàs sola. Quan et sumes a la vaga, a més d’incorporar el teu cas individual a una demanda col·lectiva, entres en contacte amb una xarxa estatal d’afectades que compta amb advocades i persones que porten, així com amb una caixa de resistència per a les despeses que es puguin generar. Pots fer clic AQUÍ per més informació.
Davant d’un 14,4% d’atur, davant de 3,7 milions d’ERTEs, que els sectors més afectats siguin l’hosteleria, els serveis, la construcció i el comerç, i després que més de 16.000 persones s’afegissin a la vaga de lloguers el passat abril i que més de 80 comitès de vaga estiguin en vaga en 20 províncies, aquest mes #MayoEnHuelga.